BRODETTO

BRODETTO

 

Ingredience:

50 g    očištěného lososa
50 g tresky
12 ks slávek
4 ks krevet s hlavou
4 ks mušlí sv. Jakuba
1 citron
snítka bazalky
snítka plocholisté petržele
50 ml olivového oleje
100 g rajčat
100 g řapíkatý celer
2 stroužky česneku
čerstvé chilli
starší chléb na brusketu
1 kg kořenové zeleniny na vývar
100 g rajčatového protlaku
100 ml bílého vína
sůl
pepř

 

Postup:

Ryby očistíme od kůže a kostí a krevety zbavíme hlav. Ořez z ryb opečeme společně s kořenovou zeleninou a protlakem na olivovém oleji. Zalijeme bílým vínem a vodou. Takto připravený základ necháme povařit 40 minut, přecedíme a použijeme jako základ pro naši polévku.

V rendlíku rozehřejeme olivový olej, přidáme česnek, chilli a na větší kusy pokrájené plody moře a porce ryb. Osolíme a opepříme, přidáme pokrájená čerstvá rajčata, řapíkatý celer a zalijeme silným rybím vývarem. Dusíme společně s bazalkou 4 až 5 minut a dbáme na to, abychom ryby neuvařili do hotova. Malým vodítkem pro nás může být otevření slávek či jiných mušlí. Dochutíme citronovou šťávou, čerstvě nasekanou petrželí a zakápneme olivovým olejem. Podáváme s opečenou brusketou.

 

Ochutnejte originál od profesionálních kuchařů Bistra Kaprova

VÍCE O BISTRU KAPROVA