CAPRESE

CAPRESE

 

Ingredience:

4 porce:

6 ks    středně velkých rajčat
4 ks bochánky mozzarelly
sůl
pepř
bazalkový olej na ozdobu

 

Balsamiková redukce:

1,5    dílu octu balsamico
1 díl cukru

 

Medový dresink:

10

  

lžic olivového oleje
100 ml

čerstvé pomerančové šťávy
2

lžíce medu

 

Postup:

  1. Balsamiková redukce: suroviny vložte na nepřilnavou pánvičku, přiveďte do varu, snižte plamen na minimum a za občasného zamícháni pomalu redukujte na požadovanou hustotu. Pozor, redukce trochu houstne i po odstavení. Stáhněte z plotny a zchlaďte pánvičku. Pak přichází čas ohodnotit, zda vám množství cukru vyhovuje. Pokud je redukce příliš hustá, můžete ji naředit trochou vody. Zbylou redukci uchovejte v lednici pro další použití.

  2. Medový dresink: všechny ingredience dejte do misky a vyšlehejte metličkou.

  3. Rajčata omyjte, rozkrojte napůl, zbavte dužiny a nakrájejte na malé kostičky. Přidejte medový dresink a dle chuti osolte.

  4. Mozzarelu nechte okapat, položte ji na levou část talíře, doprostřed přidejte lžíci balsamikové redukce a na pravou část naaranžujte rajčatovou směs. Dozdobte bazalkovým olejem.

 

Ochutnejte originál od profesionálních kuchařů Bistra Kaprova

VÍCE O BISTRU KAPROVA