CARPACCIO

CARPACCIO

 

Ingredience:

4 porce:

2ks    žluté cukety
2ks zelené cukety
1ks granátové jablko
1 plná lžíce černého sezamu

Dresink:

200 ml    olivového oleje
čerstvá pomerančová šťáva ze 2 pomerančů
60 g medu
100 ml octu

sůl a pepř dle chuti

snítek máty

 

Postup:

  1. Medový dresink: pár lístků máty ponecháme na finální ozdobení, zbytek nasekáme najemno, přidáme zbylé ingredience a vyšleháme metličkou. Hotový dresink necháme vychladit v ledničce.

  2. Cukety omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.

  3. Granátové jablko rozkrojíme a vyloupneme z něho jadérka.

  4. Tenké plátky žluté a zelené cukety naaranžujeme na talíř. Přidáme vychlazený dresink, posypeme jadérky z granátového jablka a černým sezamem. Na závěr ozdobíme několika lístky máty a můžeme podávat.

 

Ochutnejte originál od profesionálních kuchařů Bistra Kaprova

VÍCE O BISTRU KAPROVA