HOVĚZÍ TATARÁK

HOVĚZÍ TATARÁK

 

Ingredience:

4-6 porcí:

600 g    středně velkých rajčat
8 krajíců celozrnného chleba
čerstvý křen dle chuti
olivový olej
sůl
pepř
smažená cibulka
rukola na zdobení

 

Hořčičná majonéza:

4    žloutky
5 lžíce hrubozrnné hořčice
sůl
pepř
citronová šťáva z jednoho citronu
citronová kůra z jednoho citronu
500 ml olivového oleje

 

Postup:

  1. Žloutky smíchejte s hrubozrnnou hořčicí, osolte, opepřete, přidejte citronovou kůru a zakápněte citronovou šťávou. Za stálého šlehání postupně přilévejte olej, až vznikne jemná majonéza.

  2. Každý krajíc celozrnného chleba potřete kvalitním olivovým olejem a položte v jedné vrstvě na rozpálený gril. Grilujte, jednou otočte a pokračujte, dokud nebudou křupavé a dokonale opečené. Ogrilované krajíce potřete kapkou olivového oleje.

  3. Maso naškrábejte a smíchejte s nastrouhaným křenem, lžíci olivového oleje. Ochuťte solí a pepřem dle chuti.

  4. Připravený tatarák vychlaďte a poté elegantně naservírujte na bruschettu, posypte smaženou cibulkou, ozdobte hořčičnou majonézou a rukolou.

 

Ochutnejte originál od profesionálních kuchařů Bistra Kaprova

VÍCE O BISTRU KAPROVA