LOSOSOVÝ TATARÁK

LOSOSOVÝ TATARÁK

 

Ingredience:

4 porce:

280 g    čerstvého lososa
sůl a pepř dle chuti
čerstvá šťáva a kůra z 1/2 citronu
3 ks snítky pažitky
1/2 špaldového chleba
10 ml olivového oleje

 

Marinovaná šalotka:

2 ks    šalotky
50 ml červeného vinného octa
1 lžička cukru

 

Pomerančový gel:

  

čerstvá pomerančová šťáva ze 2 pomerančů
1 g

lecitinu (přírodní zahušťovadlo)
1

lžíce medu

 

Postup:

  1. Červený vinný ocet smícháme se lžičkou cukru, přidáme šalotku nakrájenou na menší kolečka a necháme marinovat v chladničce.

  2. Čerstvou pomerančovou šťávu smícháme s medem a zahřejeme na 120 stupňů. Poté přidáme přírodní zahušťovadlo, rozmixujeme a necháme vychladit.

  3. Špaldový chléb nakrájíme na tenké plátky a pečeme v troubě 12 minut na 180 stupňů. Poté vyndáme a necháme vychladnout.

  4. Čerstvého lososa zbavíme kůže, nasekáme na velmi malé kostičky, smícháme s čerstvou citronovou šťávou, citronovou kůrou, olivovým olejem a nasekanou pažitkou. Dle chuti osolíme a opepříme.

  5. Ochucený tatarák z čerstvého lososa naaranžujeme na talíř a okraje ozdobíme špaldovými chipsy. Na závěr přidáme marinovanou šalotku s pomerančovým gelem.

 

Ochutnejte originál od profesionálních kuchařů Bistra Kaprova

VÍCE O BISTRU KAPROVA