Naše bistro

Přízemní prostor na rohu ulic Žatecká a Kaprova byl mnoho let rodilým Pražanům známý jako legendární knihkupectví a jeho filmové „padací dveře“ znají z komedie Vrchní, prchni i mnozí mimopražští. Nedávno se místo zasvěcené jen a pouze knihám proměnilo ve světlý a vzdušný prostor moderní restaurace Bistro Kaprova.

 

 

Její majitelé ovšem neopomněli genius loci tohoto místa, a proto jeho velkorysá část, označená jako Bookshop, zůstala knihám. Zde můžete nad kávou s dezertem respektované cukrářky Jany Rodové či jedním z vytříbených pokrmů listovat výjimečnými knihami, z velké části zasvěceným gastronomii, cestování, architektuře i módě.

Spodní část restaurace je pojata jako klasické, přesto prostorné a útulné bistro, jež láká pro „malou rychlou svačinu“, horní část tvoří velkorysá galerie s měděným stropem, dřevěným ostěním, nábytkem a okenicemi v barvě, jež připomíná středomořská letoviska - dokonalé útočiště pro romantické schůzky i formální byznys. Rozložení stolků dává všem dostatek prostoru i soukromí. Světelné koule elegantně uchycené v rybářských sítích odkazují na nedalekou Vltavu, jméno ulice i samotného Bistra.

 

 

Místní kuchyň vede mladý šéfkuchař Lukáš Dostál, který bohaté zkušenosti nasbíral v nejprestižnějších restauracích v zahraničí i u nás.

Základem jejich menu jsou masa, ryby a omáčky v převážně středomořských úpravách, doplňují je však i oblíbená jídla z české nebo i asijské kuchyně. Jídla se výtečně párují s různorodými víny ze zdejší skvěle zásobené vinotéky. Jedním z nejoblíbenějších je prosecco vyrobené v uznávaném rodinném vinařství La Farra di Soligo přímo pro tuto restauraci.

 

 

Již za první rok své existence byla restauraci Bistro Kaprova udělena cena „Zlatý lev“, která ji řadí mezi nejlepších 100 restaurací v České republice. Nadšení vzbuzuje jak u uznávaných food blogerů (Poštulka, Maurer, Holec), tak i u „běžných“ hostů, kteří svá pozitivní hodnocení pravidelně umisťují na české i světové weby zabývající se gastronomií, cestováním nebo životním stylem.