PARMAZÁNOVÉ RIZOTO

PARMAZÁNOVÉ RIZOTO

 

Ingredience:

350 g    rýže Vialone nano
1 šalotka
40 ml olivového oleje
1 snítka čerstvého tymiánu
1,5 l zeleninového vývaru
80 g nastrouhaného parmazánu
40 g másla
sůl dle chuti

 

Postup:

  1. V pánvi si rozehřejeme olivový olej a zpěníme na něm najemno nakrájenou šalotku. Přidáme čerstvý tymián, který olej hezky provoní. Šalotku hlídáme, aby se nezačala zabarvovat. Poté přidáme rýži a krátce orestujeme, aby se rýže spojila s olivovým olejem.

  2. Rýži postupně za neustálého míchání zaléváme zeleninovým vývarem a vaříme doměkka, dokud rýže není al dente.

  3. Do rizota vmícháme nastrouhaný parmazán, dle chuti osolíme a krátce povaříme. Na závěr vmícháme na kostky nakrájené máslo a odstavíme.

 

Ochutnejte originál od profesionálních kuchařů Bistra Kaprova

VÍCE O BISTRU KAPROVA