RECEPTY PRO VÁS


Poodhalovat naše zákulisí a ukazovat, jak pracujeme, patří k naší filozofii. Proto vám budeme nabízet také naše vybrané recepty a odtajňovat jednoduché kuchařské techniky, které zaručeně fungují a chutnají. 

Maximilian O. Bircher-Benner byl švýcarský lékař a průkopník ve stravování. K uzdravování svých pacientů používal hojně syrového ovoce a zeleniny, což bylo v rozporu s obecným přesvědčením na konci 19. století. Jeho nejznámější vynález bylo müsli! Ve Švýcarsku známé jako Bircher Müesli – z nepražených vloček, oříšků a ovoce. Přidáváme recept na tuto skvělou a zdravou snídani nebo svačinku, kterou najdete také na našem menu.

 

 

POSTUP PŘÍPRAVY

 

 

Polévka vznikla už ve starověku díky skvělé spolupráci italských farmářů s námořníky. Námořníci vyměnili ryby za čerstvá rajčata a papriky zahradníků, což bylo pro obě strany výhodná směna. Tradiční polévka brodetto je tedy směsí několika druhů ryb a mořských plodů se zeleninou.

 

 

POSTUP PŘÍPRAVY

 

 

Exkluzivní pesto, připravené z čerstvé bazalky, je neodmyslitelnou součástí italské kuchyně. Základem pesta je bazalka, která je známá nejen pro své krásné aroma, ale i léčivé účinky. Bazalka také dodává chuť k jídlu a zlepšuje náladu

 

 

POSTUP PŘÍPRAVY

 

 

Caesar salát patří mezi nejoblíbenější jídla s dlouhou a zajímavou historií. Salát měl vzniknout již v roce 1924 a za jeho zakladatele je považován Cesare Cardini. Dresink, který je neodmyslitelnou součástí salátu, si můžete připravit za použití jen několika ingrediencí

 

 

POSTUP PŘÍPRAVY

 

 

Jehněčí maso, pocházející z ovce, která není starší než jeden rok, obsahuje zdraví prospěšné látky. Maso se vyznačuje svou jemností, je zdrojem bílkovin, minerálů a stopových prvků. Jehněčí se těší velké oblibě, je tradiční surovinou například v oblasti Balkánu nebo Indie

 

 

POSTUP PŘÍPRAVY

 

 

Hledáte něco chutného, zdravého a lehkého, ale nechcete tradiční salát? Zkuste naše carpaccio z cuket. Cuketa patří do skupiny mírně zásaditých potravin, díky tomu je prospěšná našemu tělu, a sladkokyselé granátové jablko je k tomuto pokrmu jak stvořené. Dodá mu skvělou svěží chuť a rozehraje v něm barevný koncert.

 

 

POSTUP PŘÍPRAVY

 

 

Lososový tatarák ocení každý milovník ryb. Chuť syrového lososa je sama osobě velmi jemná a lahodná. Pokud ho nápaditě snoubíte s marinovanou šalotkou a pomerančovým gelem, tak jako to děláme my, vznikne lahodný a elegantní pokrm, který oceníte nejen vy, ale každá vaše návštěva.

 

 

POSTUP PŘÍPRAVY

 

 

Na klasickém rizotu, které znáte, není v podstatě nic špatného. Pravé italské rizoto se od našeho liší v ingrediencích, v tom, jak vypadá, a samozřejmě i v chuti. Připravit ho je však velmi jednoduché a my vám prozradíme, jak ho vaříme u nás v Bistru Kaprova. Dát si ho můžete jako přílohu nebo ho doplnit o další ingredience, kdy se ve fantazii meze nekladou, a vytvořit z něho plnohodnotný pokrm. Nezapomeňte však, že v jednoduchosti je krása a obzvlášť u italské kuchyně.

 

 

POSTUP PŘÍPRAVY

 

 

Tento salát je naprostá italská klasika, která stojí a padá s kvalitou použitých surovin. Pokud si chcete vychutnat opravdu perfektní Caprese, vsaďte na voňavá zralá rajčata a nejlepší mozzarellu, tak jak to děláme my. Odměna v podobě delikatesy vás nemine.

 

 

POSTUP PŘÍPRAVY

 

 

V Bistru Kaprova na tatarský biftek používáme jen zaručeně kvalitní a kontrolované maso. Fantasticky chutná tatarský biftek ochucený čerstvým křenem, posypaný voňavou osmaženou cibulkou a podávaný s celozrnnou bruschettou.

 

 

POSTUP PŘÍPRAVY